Австралиецът Кейлъб Юън спечели третия етап от колоездачната Обиколка на

...
Австралиецът Кейлъб Юън спечели третия етап от колоездачната Обиколка на
Коментари Харесай

Австралиец спечели третия етап на Тур дьо Франс

Австралиецът Кейлъб Юън завоюва третия стадий от колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 198 километра към предалпийските възвишения. Етапът беше относително равнинен с дребни височини, които не оказаха въздействие върху класирането. Времето на спечелилия през днешния ден е 5 часа, 17 минути и 42 секунди.

- -

Listen to the stage winner' full interview below
— Tour de France™ (@LeTour)
На 2-о място се подреди през днешния ден Сам Бенет от Република Ирландия, а трети е Джакомо Ницоло (Италия), като и двамата са с времето на спечелилия. Французинът Жулиен Алафилип остава водач в генералното класиране. Той приключи след 15-о място, само че с главната група и ще започва на следващия ден с жълтата фланелка в 4-ия стадий от Систерон до Орсиер Мерле, който има дължина от 160.5 кирометра.

Хората, които претендират за водачество в генералното класиране, приключиха през днешния ден с времето на Алафилип. Времето на Алафилип в генералното класиране е 13:59:17 часа, като след него Адам Йейтс (Великобритания) е на 4 секунди. Следват швейцарецът Марк Хирши на 7 секунди и Тадей Погакар (Словения) на 17 секунди закъснение.

За да завоюва днешния стадий, който започва от Ница, Юън трябваше да направи мощен заключителен спринт, въпреки и преследвачите му да останаха със същото време. Юън завоюва четвъртата си победа в кариерата в стадий от Големия Тур, като се наложи да изпревари няколко кандидата, включително и Сам Бенет.

Словакът Петер Саган остана на 5-о място и взе зелената фланелка за на следващия ден, защото към този момент е водещ в класирането на спринтьорите. Събитието на стадия беше отпадането на Антъни Перес, който е лидер при катерачите и любимец за планинските стадии. Той напусна трасето нещастно. Спукана гума стана причина той да изпусне контрола върху велосипеда си и да се блъсне в колата на тима си. В резултат на това падна неприятно и е счупил ключицата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР