Австралиецът Джок Полфрийман се включи в инициативата във Facebook Не

...
Австралиецът Джок Полфрийман се включи в инициативата във Facebook Не
Коментари Харесай

Полфрийман: Когато несправедливостта стане закон, съпротивата е дълг

Австралиецът Джок Полфрийман се включи в самодейността във Фейсбук " Не ми се обиждай, само че... ". Тя показва унизителни реплики и хората, които са ги получили. Полфрийман е споделил обявата и в своя профил в обществената мрежа. Репликата, която държи, е: " Затворниците нямат право да се оплакват ". " Вероятно доста от вас са чували какво ли не за мен. Вероятно за доста от вас е мъчно да разграничат операциите от обективните обстоятелства за това какво в действителност се случва в българските затвори.



Това е разбираемо, защото до обществото доближава единствено позицията на управлението, в никакъв случай гласовете на самите пандизчии ", написа Полфрийман. С какви думи Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци? " Надзирателите в пандиза надалеч не са най-лошото, което се случва там. Генералното управление на пандизите в България към момента живее надалеч в предишното. Затворите са ръководени като склад за хора. Служителите не са загрижени за пандизчиите, не ги третират като хора и не желаят да извършват отговорностите си, които са не просто да охраняват лишените от независимост, а да ги поправят. Но с цел да се поправиш ти трябват курсове, обучение, спорт, работа, срещи с психолози ", споделя австралиецът.

Според него единствените загрижени за поправянето на пандизчиите са свещениците. По думите на Полфрийман тези, които същински се пробват да оказват помощ, рано или късно биват смачкани от останалите и подават оставка. Като огромен проблем той показва присвояването на средствата, които би трябвало да отидат за реабилитация на пандизчиите. " Заради всеобщото заграбване на средства в пандизите липсва и каквато и да е система за помагане на наркозависими. Даже в противен случай – доста повече хора излизат от пандиза подвластни, даже преди този момент да не са били ", добавя Полфрийман. " Ръководителите на пандизите постоянно не имат вяра в образованието като средство за коригиране, само че също по този начин управляват целия достъп до обучение на пандизчиите ", разяснява той и добавя по какъв начин на пандизчиите не се дава ръзможност да завършат висше обучение. " Иронично е, че жалбите, които съм пускал против пандиза, са употребявани, с цел да се вменява конфликтно държание от моя страна. Не е конфликтно държание да се бориш по легален път, с цел да поправиш нередностите, на които ставаш очевидец. Не е конфликтно държание да се позоваваш на законите в битката си ", безапелационен е Джок Полфрийман. " Системата, която би трябвало да служи за коригиране на хората, сега просто ги смачква. Към момента българските затвори са по-вредни за обществото, в сравнение с са потребни ", показва австралиецът. " Не знам какво ще стане на следващия ден. Не знам къде ще съм. Но където и да се намирам, няма да спра да повеждам битката за българските пандизчии. Когато несправедливостта стане закон, съпротивата е дълг ", декларира Полфрийман.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР