Австралиецът Джок Полфрийман, осъден на 20 г. за убийството на

...
Австралиецът Джок Полфрийман, осъден на 20 г. за убийството на
Коментари Харесай

Джок Полфрийман излезе от затвора 

Австралиецът Джок Полфрийман, наказан на 20 година за убийството на студента Андрей Монов, беше освободен предварително от Централния софийски затвор, съобщи БТВ.

Софийският апелативен съд взе решение, че той е изтърпял задоволително от наказването си, поправил се е и не съставлява заплаха за обществото. Определението на управлявания от Калин Калпакчиев състав провокира остри реакции в обществото и измежду политиците, като обаче позицията на магистратите е, че Полфрийман покрива всички заложени в закона условия за предварително освобождение.

Още нощес околните на убития през 2007 година студент Андрей Монов обявиха, че "тези, които са взели решение за предварително освобождение на Джок Полфрийман, дължат коментар и пояснение пред цяла България ".

Полфрийман излезе от пандиза под защита, като съумя да изкрещи: "Благодаря на Десислав Трайков, зам.-началник на пандиза " (Трайков неотдавна напусна поста поради абсурда с тръгналия на море собственик на 16-годишна присъда за наркотрафик Будимир Куйович). След това беше вкаран в кола, която напусна обекта без опция публицистите да задават спомагателни въпроси.

Полфрийман ще бъде изместен в центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци, защото няма годен паспорт и би трябвало да изчака издаването на нов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР