Австралиецът Джок Полфрийман няма да излезе на свобода, въпреки решението

...
Австралиецът Джок Полфрийман няма да излезе на свобода, въпреки решението
Коментари Харесай

Джок Полфрийман излезе от затвора, поеха го миграционните власти

Австралиецът Джок Полфрийман няма да излезе на независимост, макар решението за освобождение. Затворническите управляващи го предадоха на миграционните, тъй като Полфрийман няма годни персонални документи.
В 15.43 минути Джок Полфрийман излезе от постройката на Централния софийски затвор под ескорт на чиновници на дирекция " Миграция " в Министерство на вътрешните работи. Беше качен в автомобил и откаран в Бусманци, където е центърът от затворен вид за настаняване на чужденци. На излизане Полфрийман сподели единствено, че благодари на заместник-началника на Софийския затвор, заяви Българска национална телевизия.

В Бусманци той би трябвало да изчака издаване на годен документ за идентичност от австралийските управляващи. Това може да направи посолството на Австралия в Атина, което дава отговор и за България, като му издадат пасаван. А по-късно той към този момент може да бъде свободен жител.

Дали ще напусне територията на България не знаем. Според информацията, с която Българска национална телевизия разполага родителите на убития Андрей Монов ще изискат от съда да му бъде наложена възбрана за овакантяване на България, до момента в който той изплати компенсацията, което дължи за убийството на Андрей Монов. Според правосъдното решение то е в размер на 400 000 лева Но за 8 години върху него са се натрупали лихви и общият размер е към 600 000 лева

До момента са изплатени единствено 3 000 евро, които Полфрийман е получил като обезщетение за извоювано от съда в Страсбург дело против България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР