Австралиецът Джок Полфрийман напусна Централния софийски затвор сед като трима

...
Австралиецът Джок Полфрийман напусна Централния софийски затвор сед като трима
Коментари Харесай

Джок Полфрийман излезе от затвора

Австралиецът Джок Полфрийман напусна Централния софийски затвор сед като трима магистрати от Софийския апелативен съд (САС), взеха решение да го освободят предварително. Полфрийман бе наказан на 20 година затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 година, когато при сборичкване в центъра на София намушка и неговия другар Антоан Захариев. Австралиецът лежа в затвора  11 година, 8 месеца и 21 дни.
Тримата съдии, които го освободиха, излязоха със становише по проблема, в което изясняват аргументите за решението си. Това стана малко откакто ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Обединените патриоти поискаха съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева да дадат пояснение за решението си.

“Изпълнението на задачите на наказването е окончателно и необратимо реализирано ", стимулират решението си магистратите. " От всички данни, които се съдържат в досието на наказания, е видно, че през целия си престой в пандиза той се е посветил на това да осмисли със наличие осъществяването на наказването, което му е наложено, като в това число е записал и съдружие, развило и разрастващо понастоящем дейна активност в социална изгода ", акцентират магистратите.

За да го освободят от пандиза предварително, съдиите вземат поради и отчетите на администрацията, които през последните две години са били напълно позитивни. В тях се споделя, че Полфрийман е с положителни отзивчиви умения, лидерска настройка, търпелив към останалите, ученолюбив, с изявени ползи в разнообразни области, деен, предприемчив, пореден и твърдоглав при реализация на задачите си, сензитивен и реактивен към обществената среда, доброжелателен и радушен като цяло, без расови и дискриминационни настройки.

Може би в тази връзка първите думи на Джок Полфрийман на независимост бяха: “Благодаря на Десислав Трайков, заместител шеф на пандиза ”. Всъщност, Трайков към този момент не е зам.-началник на пандиза, защото бе освободен около следващия скандал със сърбина Будимир Куйович.

Полфрийман също няма да бъде изцяло свободен. Той няма годен паспорт и по тази причина отиде в центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР