Австралиецът Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци. Осъденият за убийството

...
Австралиецът Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци. Осъденият за убийството
Коментари Харесай

Полфрийман напусна общежитието в Бусманци

Австралиецът Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци.

Осъденият за убийството на българския студент Андрей Монов направи изказване пред медиите, където сподели, че това е втори опит да напусне общежитието в Бусманци. Той изрази насладата си, че този път опитът е сполучлив.
 БГНЕС
Полфрийман съобщи, че няма да напуща страната, до момента в който не му бъде позволено.

Австралиецът добави, че в този момент отива при другари, само че не знае къде тъкмо са отседнали те.
 БГНЕС
Полфрийман разяснява, че не се опасява за живота си, тъй като се доверява на полицията. " За 12 години всички, които са ме защитавали са българи. Имам огромно доверие на хората тук ”. Това съобщи Полфрийман след излизането си от общежитието в Бусманци.-->

Той изрази предпочитание да остане в България и да работи в център, където да оказва помощ на пандизчии.

" Полфрийман ще би трябвало да се явява всяка седмица в районно управление на Министерство на вътрешните работи. Той ще бъде настанен на адрес в столицата ", сподели шефът на Дирекция „ Миграция “ ст. комисар Николай Николов, който даде къс брифинг пред вратите на центъра.

Относно информацията по-рано през днешния ден, че в центъра в Бусманци тече обиск, при който беше конфискуван паспорта на Полфрийман, Николов разяснява, че „ не е правено претършуване, правена е рутинна инспекция “. Джок Полфрийман е имал е телефон с камера, който е неразрешен от правилника, той обаче го е счупил самичък. При него са открити още три телефона, добави Николов.

„ Това беше малко необичайно. Може би час преди да бъда освободен пристигнаха 40 служители на реда. Претърсили са ми килията и са ми взели паспорта. Някакъв шеф ми сподели, че нямам право на паспорт. До колкото знам, не могат да ми забранят това. Малко е неуместно обяснението, че ме стопират да напущам страната, тъй като в случай че опитам да го употребявам на летище София ще има индикации, че имам възбрана. Нелепо е обяснението,че ми вземат паспорта, с цел да не напущам страната ”, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР