Австралиецът Джок Полфрийман може да си тръгне от бежанския център

...
Австралиецът Джок Полфрийман може да си тръгне от бежанския център
Коментари Харесай

Полфрийман е с издадени документи, но не може да си тръгне от Бусманци, защото не са у него

Австралиецът Джок Полфрийман може да си тръгне от бежанския център в Бусманци, в случай че си получи персоналните документи. Паспортът му обаче не е у него и по тази причина чужденецът е затворен. Това стана ясно от думите на основния прокурор Сотир Цацаров, който в сряда се срещна с австралийския дипломат Джон Филп поради проблема. Австралийското държавно управление от дълго време твърди, че е издало документи на Полфрийман. Засега няма пояснение за какво те не са стигнали до него.

Замислете се

" Основанието той да се намира в центъра за настаняване е неналичието на годни документи за идентичност, които са издадени от австралийската страна. Има изказване, че такива документи са издадени, физически той не разполага с тях, това знам аз. Ако тези документи му бъдат предадени, той няма съображение да стои в центъра в Бусманци, това е ясно. Единственото, което ще ви кажа е: Замислете се кой издава тези документи ", съобщи Цацаров.

Той отхвърли да разяснява абсурда с визитата на Филп. Австралийското външно министерство съобщи пред локални медии, че в България са публикувани манипулативни изказвания за срещата на дипломата с правосъдния министър Данаил Кирилов. В прессъобщението на правосъдното министерство бе посочено, че Филп е декларирал:

" Австралийската страна е наясно, че и сега всичко се развива съгласно българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР