Австралиецът Джок Полфрийман, който бе осъден за убийството на Андрей

...
Австралиецът Джок Полфрийман, който бе осъден за убийството на Андрей
Коментари Харесай

Адв. Рангелов: Несъмнено Полфрийман иска случаят му да стигне до Европейския съд за защита правата на човека

Австралиецът Джок Полфрийман, който бе наказан за убийството на Андрей Монов, само че излезе прибързано от пандиза прави опит да възобнови правосъдното произвеждане по случая, с което цели въпросът да стигне до Европейския съд за отбрана правата на индивида. Това мнение изрази основния прокурор Иван Гешев през седмицата, а зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов поддържа изцяло тематиката в предаването “Офанзива с Любо Огнянов “.

“Напълно бих се съгласил с съмнението на основния прокурор, че за дейностите на Полфрийман се крие желанието му да се стигне до Европейския съд за отбрана правата на индивида “, сподели адв. Рангелов, като акцентира, че сега се обръща извънредно високо медийно внимание на случая, защото сходни искания са предявявали и предявяват редица наказани за тежки закононарушения у нас.

Полфрийман желае ново дело за убийството на Андрей Монов, бащата на починалия отговори

Анализ на юридическото определение “хулигански подбуди “ демонстрира, че това е закононарушение, при което нападателят и жертвата нямат персонално другарство и взаимоотношения, които да са довели до противозаконната демонстрация. Това изяснява още висшият правозащитник. “Необходимите лимити на защитата “ също са оценени от госта в студиото, като той изяснява, че тук постоянно се ползва самостоятелна преценка, като се взема поради дали противоправното нахлуване е отстранено или е престанало да бъде рисково. Това са все основополагащи понятия в делото за убийството на Андрей Монов.

Кадрите от охранителните камери, които са част от доказателствата по случая, демонстрират, че “тук няма неизбежна защита, тъй като нямаме нахлуване “, споделя още Людмил Рангелов.

Полфрийман остава на свобода
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР