Австралиецът Джок Полфрийман иска от главния прокурор Иван Гешев да

...
Австралиецът Джок Полфрийман иска от главния прокурор Иван Гешев да
Коментари Харесай

Полфрийман иска от Гешев да върне делото срещу него във ВКС

Австралиецът Джок Полфрийман желае от основния прокурор Иван Гешев да ревизира решението по делото за убийството на студента Андрей Монов. Полфрийман, който бе наказан на 20 години затвор за закононарушението, желае от държавния обвинител да прегледа деликатно доказателствата и да върне делото във Върховния касационен съд.
Припомняме, че Върховен касационен съд удостовери австралиецът да бъде освободен предварително през есента на предходната година. Джок Полфрийман обаче изрично съобщи, че ще остане в България и ще се бори, с цел да потвърди своята непорочност.

Официално е оповестено настояването, изпратено до основния прокурор Иван Гешев, в което отбраната на Полфрийман - адв. Калин Ангелов твърди, че видеозаписите от съдбовната нощ на 28 декември 2007 година, когато е погубен Андрей Монов, дават спомагателна и незнайна до момента информация, която ще промени обстоятелствата по делото.

Според юриста на Полфрийман е допустимо инспекция да откри, че очевидците по делото - другари на потърпевшите, са лъжесвидетелствали. Адвокат Ангелов също по този начин твърди в писмото си до Иван Гешев, че вещото лице, изследвало записите, може умишлено да е дало погрешно умозаключение.

Окончателната присъда за Джок Полфрийман бе произнесена през 2007 година Той изкара в пандиза общо 12 години. През есента на 2019 година беше освободен поради положително държание. Това провокира и остра социална реакция.

☆☆☆☆☆ Translation to English ☆☆☆☆☆ To the Head Prosecutor of Republic of Bulgaria REQUEST from lawyer Kalin...
Posted by Jock Palfreeman on Tuesday, June 2, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР