Австралиецът Брентън Тарант, който призна, че е автор на терористичния

...
Австралиецът Брентън Тарант, който призна, че е автор на терористичния
Коментари Харесай

Терористът от Нова Зеландия отмъщавал и за Шипка и Булаир

Австралиецът Брентън Тарант, който призна, че е създател на терористичния акт в Нова Зеландия е оставил манифест от 37 страници, в който изяснява какви са аргументите за дейностите му.

Състезатели от националния тим по крикет на Бангладеш са били в центъра на терористичния атентат в новозеландския град Крийстчърч. Спортистите са били в една от джамиите, против които имаше две въоръжени офанзиви. Предполага се, че по време на стрелбата в джамиите е имало близо 300 души. Нападателят първо разкрил пукотевица в мъжкото молитвено помещение, а по-късно се насочил към женското. Очевидци описват, че стрелял в хората от упор. Четирима души са арестувани за нападението – трима мъже и една жена, оповестиха локалните управляващи. До момента се оповестява за 49 жертви.

Човекът, който в Туитър се показва като Брентън Тарант, декларира, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна отминалост - като кланетата на християни в Европа при османското настъпление. Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са и боевете при връх Шипка през 1877 година На различен от пълнителите на автомата на терориста е написано "Битката при Булаир 1913 година "

Според австралийския министър председател Скот Морисън този мъж е австралийски жител и го разказа като „ екстремистки надъхан крайнодесен, нечовечен терорист”.

По информация на българското посолство в Канбера към 9:30 ч. българско време няма данни за починали български жители при стрелбата, оповестиха от българското Министерство на външните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР