Австралиецът Брентън Тарант, който миналата година уби 51 души при масова стрелба

Австралиецът Брентън Тарант, който миналата година уби 51 души при масова стрелба ...

Атентаторът от Нова Зеландия се призна за виновен.


Австралиецът Брентън Тарант, който миналата година уби 51 души при масова стрелба в две джамии в Нова Зеландия, се призна за виновен по всички обвинения след изненадваща промяна на мнението си, предоха световните агенции, цитирани от БГНЕС. "Обвиняемият пледира виновен по 51 обвинения за убийство, 40 обвинения за опит за убийство и едно обвинение за участие в терористичен акт в аудио-визуална връзка", заяви в изявление комисарят Майк Буш.

Стрелбите през миналия март срещу мюсюлманите по време на петъчните молитви, извършени от Брентън Тарант, са най-тежките масови разстрели в съвременната история на Нова Зеландия.

28-годишният Тарант е бивш фитнес инструктор, самопровъзгласил се като фашист. Извършителят е документирал в крайно десен „манифест“ собствената си радикализация и две години на подготовка, която е преминала в продължителна и дълбока потайност. Той е заснел на видео в главната джамия на Крайстчърч как преминава от помещение в помещение, от жертва на жертва, стреляйки по ранените отблизо, докато те се борят да изпълзят навън, за да се спасят.

Източник: segabg.com