Австралиецът Александър Вукич ще бъде първият съперник на Григор Димитров

...
Австралиецът Александър Вукич ще бъде първият съперник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира срещу австралиец на турнира в Шанхай

Австралиецът Александър Вукич ще бъде първият противник на Григор Димитров в шампионата на твърда настилка от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай.

Двамата ще се изправят един против различен във втория кръг, откакто на старта Вукич победи с 6:4, 7:6(9) испанеца Роберто Карбайес Баена. Двубоят продължи 2 часа и 8 минути.

27-годишният Вукич, който е на 54-то място в международната класация, водеше играта от самото начало. Той пласира девет аса в полето на Карбайес Баена и направи 35 печеливши удара срещуа единствено 14 за испанеца.

Вукич завоюва първия сет с пробив в седмия гейм, а във втория също водеше с брейк при 3:1, само че позволи равнене при 3:3. В тайбрека мощният му сервис му даде съществено преимущество, а след форхенд на Карбайес Баена в мрежата мачът завърши при 9:7 точки в интерес на австралиеца.

До момента Григор Димитров, който е подложен под номер 18 в схемата на шампионата в Шанхай, и Вукич са играли между тях единствено един път. Това се случи през лятото на тази година в квалификациите на шампионата на трева в Куис Клъб в Лондон. Българинът завоюва срещата с 6:3, 6:4 за единствено 59 минути игра.

Наградният фонд на шампионата в Шанхай е 8,8 милиона $, а класирането за втория кръг ще донесе на Вукич 25 точки за международната класация и 30 885 $ премия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР