Австралиец спаси живота си, след като беше нападнат от соленоводен

...
Австралиец спаси живота си, след като беше нападнат от соленоводен
Коментари Харесай

Мъж обърка крокодил с акула, каква е развръзката?

Австралиец избави живота си, откакто беше атакуван от соленоводен крокодил, до момента в който се гмуркаше с шнорхел в курорт в Куинсланд, съобщава BBC. 51-годишният Маркъс Макгоуън споделя в детайли по какъв начин е съумял да откъсне челюстите на хищника от главата си, получавайки разкъсвания.

Той бил превозен с хеликоптер до близката болница на острова и по-късно отлетял до Кернс за по-нататъшно лекуване. Нападенията на крокодили са необикновени в Австралия, само че през последните месеци имаше няколко.

Г-н Макгоуън сподели, че е бил във водата с група хора на към 28 км (17,3 мили) от остров Хагърстоун покрай Кейп Йорк, когато е бил ухапан откъм гърба.

" Мислех, че е акула, само че когато се протегнах, разбрах, че е крокодил. Успях да разтворя челюстите задоволително, с цел да извадя главата си “, сподели той в изказване.

Крокодилът - за който се подозира, че е млад - се е върнал още веднъж, споделя той, само че той е съумял да го отблъсне, получавайки захапване по ръката.

Отделът по околната среда на Куинсланд споделя, че ще проверява случая, само че " крокодилите в открития океан могат да бъдат сложни за локализиране, защото животните постоянно изминават десетки километри дневно “.

През февруари рейнджъри гръмнаха 4,2-метров (13,4 фута) крокодил, който атакува човек и изяде кучето му на отдалечена рампа за лодки северно от Кернс.

А по-рано този месец останките на 65-годишния риболовец Кевин Дармоди бяха открити в 4,1-метров крокодил на близката река Кенеди - 13-то съдбовно нахлуване в Куинсланд от началото на воденето на записи през 1985 година

Съгласно програмата за ръководство на Куинсланд " проблематичните крокодили “ се отстраняват от региони, където заплашват публичната сигурност, и в редки случаи се евтаназират. Откакто ловът на крокодили беше неразрешен през 1974 година, популацията на крокодили в щата се е възстановила от ниското равнище от към 5000 животни до към 30 000 през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР