Австралиец, който симулира собственото си отвличане, за да се срещне с любовница, е осъден да плати на полицията

...
Австралиец, който симулира собственото си отвличане, за да прекара време
Коментари Харесай

Австралиец, който симулира собственото си отвличане, за да прекара време с любовницата си в навечерието на Нова година, беше осъден да върне разходите за полицейската операция за намирането му.

Пол Йера се яви в местния съд на Уолонгонг в Нов Южен Уелс във вторник и му беше казано, че ще трябва да плати на правителството на щата около 10 000 долара за 200 часа полицейска работа, след като партньорът му съобщи за изчезването му.

35-годишният търговец отишъл да се срещне с любовницата си на 31 декември, но излъгал партньора си за среща с неговия „финансист“, съобщи 9 News, филиал на CNN.

В момент на отчаяние двойката изпратила на партньора му съобщение, за да спечели време. Но съобщението избухна – въпреки донякъде лесния за задължаване откуп.

„Благодаря ви, че изпратихте Пол при мен, сега отплатата е ***** чао. Ще го задържим при нас до сутринта, когато той ни даде велосипеда си, ние го наричаме квадратен“, се казва в съобщението, според 9 News.

Притесненият партньор на Иера съобщил за случая на полицията минути преди полунощ, което накарало служителите да започнат разследване, съобщи 9 news.

Йера и любовницата му бяха заловени на следващата сутрин на полицейска блокада, но дори тогава той твърди, че е бил отведен от група неизвестни мъже от Близкия изток, които по-късно го пуснаха.

Но 12 дни по-късно той беше арестуван и обвинен в отправяне на фалшиво обвинение с намерение да подложи друго лице на разследване.

Иера също беше осъден на тригодишна обществена заповед за коригиране, въпреки че му беше спестен затвор за престъпление, което магистратът Майкъл Онг нарече „отвратително“, според 9 News.

Онг каза, че двойката е била мотивирана от най-малко убедителната причина, която някога е срещал.

Адвокатът на Иера Абас Суки излезе с изявление от негово име, в което каза, че клиентът му е „доволен, че е избегнал“ присъда затвор.

„От извършването на престъплението г-н Йера е постигнал огромен напредък в рехабилитацията и днешният резултат отразява опита на съда да насърчи тази текуща рехабилитация“, се казва в изявлението.

„Г-н Иера продължава да се радва на подкрепата на семейството и партньора си и желае да продължи напред с живота си като продуктивен член на общността.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР