Австралиец беше обвинен в умишлено причиняване на пожар в опит

...
Австралиец беше обвинен в умишлено причиняване на пожар в опит
Коментари Харесай

Австралиец беше обвинен, че причинил пожар заради плантацията си от канабис

Австралиец беше упрекнат в съзнателно причиняване на пожар в опит да отбрани насажденията си от канабис, съобщи Франс прес.

Пожарникари от три дни се борят с тази огнената буря.

51-годишен мъж е запалил огън като част от интервенцията по поддръжка на насажденията си от канабис в Ибър в щата Нов Южен Уелс. С помощта на огъня австралиецът разчиствал покрайнините на канабисовата си ферма от шубраци. Той желал по този метод да попречи на възможен пожар да обхване плантацията, само че изгубил надзор върху обстановката и огънят се увеличен до огромен пожар, унищожил 10 000 хектара.

Горски пожари бушуват по източното крайбрежие на Австралия

Като цяло източното крайбрежие на Австралия е обхванато към този момент дни наред от пожари, лишили живота на 4 души и изпепелили над 300 постройки. Над един милион хектара също бяха унищожени.

Властите считат, че пиромани са виновни за множеството от пожарите в Нов Южен Уелс и в прилежащия Куинсланд. Те приканиха жителите за информация, която да помогне за идентифицирането на виновните лица. Днес в тези два щата не престават да бушуват 130 пожара, а доста региони към този момент страдат и от суша.

Жертвите на пожарите в Австралия към този момент са четири

Властите чакат обстановката с пожарите да се утежни от на следващия ден. Обстановката се усложнява и от високите температури до 40 градуса по Целзий, от поривите напразно и от по този начин наречените сухи гръмотевични стихии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР