ъвсем скоро предстои да изпратим 2020 – годината, която винаги

...
ъвсем скоро предстои да изпратим 2020 – годината, която винаги
Коментари Харесай

Деца ще получат персонализирани подаръци в рамките на благотворителна програмата

ъвсем скоро следва да изпратим 2020 – годината, която постоянно ще свързваме с промени и непредвидени условия. TELUS Дни на поддръжка е стратегия на TELUS International Europe и се организира за седма поредна година. Предвид пандемията форматът ѝ е видоизменен, с цел да дава отговор изцяло на ситуацията в страната, само че главната цел не се трансформира – „ да даваме там, където живеем “.

Традиционно в акцията вземат участие чиновници на TELUS International Europe от офисите на компанията в София и Пловдив, като 400 от тях ще се включат в общо 6 плана, които да оказват помощ на близо 1000 нуждаещи се, измежду които хора без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични болести и деца от непривилегировани фамилии, чиито родители са изгубили работата си вследствие от обстановката с COVID-19.

Част от тези планове към този момент стартираха, а резултатите от тях са налице. Съвсем скоро следва да бъдат финализирани и останалите, измежду които е и „ Раница с чудеса “. Този план е в партньорство с фондация „ Дечица “ и ще поддържа общо 65 деца, които са настанени в Центрове за настаняване на деца, лишени от родителска грижа в град София и деца в неравностойно състояние от град Велико Търново.

„ Основните потребности на тези деца са покрити, само че казусът е, че даренията постоянно не са съобразени с характера и характерността им – децата и младежите носят облекла втора ръка или износват тези на по-големите. С плана целим да се почувстват персони, по тази причина се постарахме напълно да се съобразим със личните им фантазии и желания “, споделя Богдана Манова от фондация „ Дечица “.

В рамките на плана децата получават раници, спортни екипи, обувки и други дарове, които са изцяло персонализирани за тях. Те са подбрани особено от менторите им и изцяло дават отговор на това, което биха желали да имат. Работата на доброволците от TELUS International се състои в това да приготвят комплектите и да допринесат за другите елементи, които да зарадват децата, като компанията обезпечава изцяло средствата за подаръците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР