Авокадото отдавна спечели сърцата ни - всички сме запознати с

...
Авокадото отдавна спечели сърцата ни - всички сме запознати с
Коментари Харесай

Винаги изхвърляйте тази част от авокадото – токсична е

Авокадото от дълго време завоюва сърцата ни - всички сме осведомени с невероятните му изгоди и даже не допускаме, че то може и да навреди на тялото ни.

Този плод се състои от 73% вода, 15% мазнини, 8,5% въглехидрати (главно фибри) и 2% протеини.

Съдържащите се в него субстанции имат противовъзпалителен резултат, които са значими, да вземем за пример при болести на ставите - артрит и артроза, болести на лигавицата на стомаха и черния дроб.

В авокадото се съдържат най-важните мастни киселини, по-специално олеинова, линолова и палмитинова. Именно те защищават съдовете от атеросклероза. Също по този начин този плод съдържа доста мастноразтворими витамини - А, Е, К и D, както и водоразтворими витамини от група В (сред тях тиамин, ниацин, ниацин, ниацин, рибофлавин, фолиева киселина и др.) и витамин С. Всички те са извънредно значими за нашето здраве и имунитет.

Каротеноидите в авокадото могат да оказват помощ за опазване на зрението и да понижат риска от катаракта. Калият в плода нужен за здравето на сърдечно-съдовата, нервната и мускулната системи. Поради неналичието на този микроелемент може да се развие аритмия и други сърдечни проблеми.

Въпреки обстоятелството, че авокадото е много лоен плод, то не съдържа холестерол. Нещо повече, потреблението му може да помогне за намаление на неприятния холестерол в кръвта и поддържане на естествени равнища на кръвната захар.

Не се предлага да го консумирате дружно с въглехидрати - по този метод рискът от напълняване се усилва неведнъж.

Но всички тези изгоди може да извлечете, консумирайки единствени пулпата му. Нито кората, нито костилката на авокадото могат да се ядат - те съдържат персин, фунгициден токсин, който е гибелен за хората и животните. Въпреки това в интернет пространството могат да бъдат открити доста предписания с костилката на авокадото. 

Разбира се, с цел да не ви навреди този плод, значимо е да го консумирате вярно. Авокадото се употребява най-добре сурово  - за подготвяне на гуакамоле или добавено към салати. 

То постоянно се употребява вместо масло в сандвичите, само че към момента не се предлага потреблението му с огромно количество въглехидрати - тогава този плод става нездравословен и стартира да предизвиква отлагането на мазнини.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР