Авокадото може да е с високо съдържание на мазнини, но

...
Авокадото може да е с високо съдържание на мазнини, но
Коментари Харесай

Авокадо в помощ срещу високия холестерол


Авокадото може да е с високо наличие на мазнини, само че нови проучвания допускат, че потреблението му не оказва нездравословно влияние върху равнищата на холестерола . Даже в противен случай.

Те са стигнали до извода, че авокадото може да помогне за възстановяване на липидните профили, както при здрави човеци, по този начин и при тези с лека хиперхолестеролемия (повишени равнища на холестерол).

В едно такова изследване, при здравите участници са

следени

16% намаляване на равнището на общия холестерол след едноседмична диета, съдържаща високо наличие на мононенаситени мазнини от авокадо. При тези човеци с нараснали равнища на холестерола, диетата с авокадо е довела до 17% намаление на серумния общ холестерол и 22% намаляване както на LDL-холестерола, по този начин и на триглицеридите, дружно с 11% нарастване на по този начин наречения "добър " HDL холестерол.

Плодът, като цяло, има доста високо наличие на хранителни субстанции . Чаша нарязано авокадо съдържа 234 калории, 24 % от дневната целесъобразна доза витамин С, 20 % витамин В6 и 10 % магнезий.

Проучванията сочат, че едно авокадо дневно, като се изключи че

намалява

неприятния холестерол,

може да бъде и

от изгода за здравето на сърцето. Според откривателите, то усъвършенства съдовата функционалност и цялостното здраве на сърцето .Например, едно забавно проучване през 2012 година e открило, че потреблението на бургер, съдържащ авокадо доста попречва производството на възпалително съединяване интерлевкин-6 (IL-6), за разлика от хамбургер без прясно авокадо.

Свързани публикации.. Бананите и авокадото пазят от сърдечносъдови болести 0 Авокадо – плодът на отслабването 0 Нанотехнологиите към този момент са в помощ при висок холестерол 0

Плодът не покачва и равнищата на кръвната захар, както и на триглицеридите .

Здравословните мазнини също са жизненоважни за оптималната мозъчна функционалност и за попречване на дегенеративни мозъчни нарушавания, като заболяването на Алцхаймер .

Не на последно място, авокадото е един от най-безопасните плодове, които могат да се купят стандартно отглеждани, защото дебелата им кожа пази вътрешните плодове от пестициди. То е оценено като една от най-безопасните търговски култури във връзка с използването на пестициди, тъй че няма действителна потребност да се харчат спомагателни пари за органични авокадо.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР