Авокадото е не само много вкусно, но и изключително полезно.

...
Авокадото е не само много вкусно, но и изключително полезно.
Коментари Харесай

Това е един от НАЙ-полезните плодове, който трябва да похапвате всеки ден!

Авокадото е освен доста вкусно, само че и извънредно потребно.

Представяме ви няколко аргументи да ядете авокадо всеки ден:

1. Съдържа доста витамини

Ако ядете 100 гр авокадо, ще си набавите към 26% от дневната доза на витамин К, 17% - витамин С, 14% - витамин B5, 13% - витамин B6 и към 20% - фолиева киселина.

2. Богато е на микроелементи

Продължаваме с изгодите. В 100 гр авокадо се съдържат 29 мг магнезий. Това е към 10-13% от дневната целесъобразна доза. А калият, който се съдържа в авокадото е съвсем 500 мг, което е с 60% повече от този в бананите. В допълнение, в плода има още фосфор, желязо, цинк, калций и натрий.

3. Съдържа доста фибри

Авокадото е източник на хранителни нишки: 100 г от продукта може да съдържа към 6.7 гр фибри при дневна нужна доза от 25гр. Това способства за естественото храносмилане и спомага за попречване на запек.

4. Подобрява чревната микрофлора

В човешкия храносмилателен тракт живеят трилиони потребни бактерии, които са нужни за нашето тяло. Тяхното количество може да намалее заради приемането на антибиотици, заболявания или други фактори, което няма да докара до нищо положително.

Много артикули спомагат за поддържането на естествения състав на микрофлората, само че авокадото се оправят със задачата извънредно добре. Този факт е потвърден посредством редица изследвания.



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР