Авиоремонтният завод Авионамс в Пловдив не е получил официален документ

...
Авиоремонтният завод Авионамс в Пловдив не е получил официален документ
Коментари Харесай

„Авионамс”: Не сме получавали искане от Русия за спиране на лиценза

Авиоремонтният цех „ Авионамс " в Пловдив не е получил формален документ от съветската страна, с който да се изиска връщане на свидетелството на ремонтна организация, издадено от разработчика „ Вертолети Русия " . Това съобщи пред изпълнителният шеф на компанията Йордан Новаков във връзка оповестеното предходната седмица от представителя на външно министерство на Русия прекъсване на действието на документите, издадени на българските фабрики.

Според Новаков лицензът продължава да работи до края на неговия период - 22 декември 2022-ра година.

В началото на юли управлението на " Авионамс " е известено от съветската страна, че поради глобите на Европейски Съюз не могат да изпратят одитен екип у нас.

" Съвсем неотдавна получихме писмо, с което съветската страна ни уведомява, че те не могат, поради рестриктивните мерки, да извършват отговорности по договорите си с градивно софтуерно съпровождане и документален акомпанимент. ", споделя Йордан Новаков изпълнителен шеф на „ Авионамс ", Пловдив.

Според Новаков има специфична процедура, която стопира действието на документа.

" Без значение какво писмо сме получили, без значение какво е споделила Захарова, има процедура, по която това да се случи - някой на нас би трябвало да ни изпрати и къде е записано това решение на съветската страна и да ни сложи период, в който ние да върнем тези свидетелства. Към днешна дата такова нещо няма. За нашия екип това удостоверение е настоящо до 22.12.2022 година. ", безапелационен е той.
В момента в " Авионамс " се ремонтират молдовски вертолети. Молдовската въздухоплавателна организация утвърждава и приема всички осъществени действия, като по този метод подсигурява сигурността на летателната техника./
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР