Авиопревзвачът Луфтханза (Deutsche Lufthansa) потвърди в четвъртък, че е в

...
Авиопревзвачът Луфтханза (Deutsche Lufthansa) потвърди в четвъртък, че е в
Коментари Харесай

Луфтханза е на път да получи държавна помощ от 9 млрд. евро

Авиопревзвачът " Луфтханза " (Deutsche Lufthansa) удостовери в четвъртък, че е в напреднали диалози с немския фонд за стабилизация на стопанската система за държавна помощ в размер до 9 милиарда евро, защото той се пробва да усили финансовите си средства на фона на коронавирусната пандемия, предава БНР.

Ако се стигне до договорка, това ще накара държавният фонд за стабилизация на стопанската система да поеме дял от немската самолетна компания.

Пакетът ще включва заем в размер на 3 милиарда евро от немската държавна банка KfW и закупуване на пакет от акциите на " Луфтханза " от страна на фонд за икономическа стабилизация, прочут като WSF, заяви превозвачът.

Фондът WSF ще вземе 20%-тен дял в Deutsche Lufthansa посредством бъдещо нарастване на капитала на компанията, което ще би трябвало да бъде утвърдено на изключително общо заседание, обявиха от самолетната компания.

" В допълнение, би трябвало да бъде контрактувана с фонда WSF конвертируема облигация, която може да бъде сменена с спомагателни 5% плюс една акция също по номинална стойност при положение на обществено предложение за усвояване от трета страна ", се споделя в известието.

Фондът WSF ще употребява правата си на глас единствено при изключителни условия като риск от усвояване на компанията, добавя " Луфтханза ".

Авиопревозвачът също по този начин сподели, че двама членове на нейния контролен съвет ще би трябвало да бъдат назначени съгласно федералното държавно управление.

Превозвачът търси финансова поддръжка, с цел да оцелее, защото беше заставен да приземи по-голямата част от своя самолетна флотилия след въведените ограничавания за пътешестване по целия свят в резултат на коронавирусната пандемия.

" Deutsche Lufthansa продължава диалозите си с WSF за неотложно реализиране на решение, с цел да обезпечи платежоспособността на компанията в дълготраен проект ", се споделя в известието.

Вчера немското списание " Шпигел " заяви, че немското държавно управление е постигнало единодушие по окончателните детайлности по отношение на избавителен финансов пакет за " Луфтханза ".

Акциите на Deutsche Lufthansa нарастват с 5,5% след старта на борсовата търговия във Франкфурт. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР