Авионамс“ АД, което е под шапката на Министерството на икономиката,

Авионамс“ АД, което е под шапката на Министерството на икономиката, ...

Прехваленият от Борисов „Авионамс“ 4 години не връща кредитите си към КТБ.

„Авионамс“ АД, което е под шапката на Министерството на икономиката, не си връща кредитите към КТБ. Банката вече 4 години е под контрола на Министерство на финансите и на най-големия си кредитор - Фонда за гарантиране на влоговете.
Припомняме, че държавата поеме контрол върху завода в момант когато вече бе сключена стратегическа поръчка с НАТО за ремонт на вертолети, стойността на която повиши сериозно цената на завода. Въпреки това сделката бе за много по малка сума.

 

За невърнатите кредити съобщиха бивши администратори на банката.

Ето какво още пишат те:

 

Свидетели сме на поредното режисирано ощетяване на вложителите на банката - този път директно от държавата.

.

Това на снимката е поредното съобщение на синдиците на КТБ за продажба на вземането от вече държавното „Авионамс“ АД. Както се вижда, предлаганата цена вече е паднала на 25 % от пазарната оценка!?

 

От години синдиците се „опитват“ да съберат кредитите на „Авионамс“ АД, което беше одържавено през май 2017 г. Неуспехът им показва единствено и само абсолютна и умишлена безстопанственост. Щом не могат да си съберат вземания от „Авионамс“ АД, то какво се очаква въобще да съберат от останалите длъжници на банката?

 

Припомняме, че тази година синдиците разпределиха на кредиторите на банката около 500 милиона лева, които бяха налични при събарянето на банката през юни 2014 г.

 

 

Източник: frognews.bg