Авионамс“ АД, което е под шапката на Министерството на икономиката,

...
Авионамс“ АД, което е под шапката на Министерството на икономиката,
Коментари Харесай

Прехваленият от Борисов „Авионамс“ 4 години не връща кредитите си към КТБ

„ Авионамс “ АД, което е под шапката на Министерството на стопанската система, не си връща заемите към КТБ. Банката към този момент 4 години е под контрола на Министерство на финансите и на най-големия си заемодател - Фонда за гарантиране на влоговете.
Припомняме, че страната поеме надзор върху завода в момант когато към този момент бе подписана стратегическа поръчка с НАТО за ремонт на вертолети, цената на която увеличи съществено цената на завода. Въпреки това договорката бе за доста по дребна сума.

За невърнатите заеми оповестиха някогашни админи на банката.

Ето какво още пишат те:

Свидетели сме на следващото режисирано ощетяване на вложителите на банката - този път непосредствено от страната.

.

Това на фотографията е следващото известие на синдиците на КТБ за продажба на вземането от към този момент държавното „ Авионамс “ АД. Както се вижда, предлаганата цена към този момент е паднала на 25 % от пазарната оценка!?

От години синдиците се „ пробват “ да съберат заемите на „ Авионамс “ АД, което беше одържавено през май 2017 година Неуспехът им демонстрира само и единствено безспорна и умишлена занемареност. Щом не могат да си съберат вземания от „ Авионамс “ АД, то какво се чака изобщо да съберат от останалите длъжници на банката?

Припомняме, че тази година синдиците разпределиха на кредиторите на банката към 500 милиона лв., които бяха налични при събарянето на банката през юни 2014 година

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР