Авиокомпанията Scandinavian Airlines (SAS) ще съкрати 5 000 служители заради

...
Авиокомпанията Scandinavian Airlines (SAS) ще съкрати 5 000 служители заради
Коментари Харесай

Още една европейска авиокомпания освобождава хиляди служители

Авиокомпанията Scandinavian Airlines (SAS) ще редуцира 5 000 чиновници поради внезапния спад на търсенето, породен от пандемията на новия ковид, написа CNN.

" В резултат на Covid-19 се чака търсенето да бъде доста наранено през остатъка от 2020 година ", написа в известие на авиопревозвача. Според компанията възобновяване на търсенето до предходните равнища ще отнеме няколко години.

" Следователно SAS би трябвало да приспособява бизнеса към среда с по-ниско търсене. В резултат на това компанията ще стартира процеси за понижаване на размера на бъдещата си работна мощ с до 5 000 позиции на цялостен работен ден ", допълват от скандинавската компания.

Авиокомпанията, която през 2017 година е обслужвала близо 30 милиона пасажери, в този момент съобщи, че ръководи лимитирана вътрешна мрежа в Норвегия и Швеция. Превозвачът показва и че чака най-важният летен сезон да бъде в пъти по-слаб.

Според разбивката, оповестена в известието, компанията ще редуцира към 1 900 щатни работни места в Швеция, 1 300 в Норвегия и 1 700 в Дания.
 Lufthansa стопира 95% от полетите, с цел да избави бизнеса си
Най-голямата самолетна компания в Европа стопира 95% от полетите, с цел да избави бизнеса си

Групата чака да получи и държавна помощ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР