Авиокомпанията Американ еърлайнс (American Airlines) възнамерява да поиска 12 милиарда

...
Авиокомпанията Американ еърлайнс (American Airlines) възнамерява да поиска 12 милиарда
Коментари Харесай

Американ еърлайнс ще иска 12 милиарда долара помощ от правителството на САЩ

Авиокомпанията Американ еърлайнс (American Airlines) има намерение да изиска 12 милиарда $ (около 10 милиарда евро) помощ от държавното управление, с цел да може да премине през рецесията, провокирана от епидемията от Ковид-19. Това осведоми през днешния ден в. "Уолстрийт джърнъл ", представен от Франс прес.

Секторът на въздушния превоз е измежду най-засегнатите от международната здравна рецесия.

Конгресът възнамерява директна помощ от 50 милиарда $ (45 милиарда евро) за авиоиндустрията в границите на общия избавителен проект за 2 трилиона $.

Възнамеряваме да изпратим поръчка за средства и сме уверени, че те ще ни разрешат да преминем през тази рецесия, в случай че настъпи най-лошият сюжет. Това се показва в известие, изпратено до личния състав от основния изпълнителен шеф на Американ еърлайнс Дъг Паркър и президента Робърт Исъм.

Те прецизират, че желаната сума ще подхожда на към една четвърт от цялото планувано финансиране за бранша. Компенсацията за отпущането на помощта би могла да се показва във влизането на страната в капитала на групата. Представители на администрацията на Тръмп намекнаха, че изследват опцията страната да придобива част от самолетните компании в границите на избавителния проект, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР