Авиокомпания ще мери теглото на пътниците сиСъбуйте обувките си. Извадете

...
Авиокомпания ще мери теглото на пътниците сиСъбуйте обувките си. Извадете
Коментари Харесай

Авиокомпания ще мери теглото на пътниците си


Авиокомпания ще мери тежестта на пасажерите си

Събуйте обувките си. Извадете ключовете от джобовете си. Качете се на кантара

Службата за гражданска авиация на Нова Зеландия ще изисква от националния транспортьор на страната да записва тежестта на качващите се на интернационалните полети от летището в Окланд, считано от 2 юли 2023 година, осведоми CNN.

Програмата, която от Air New Zealand назовават „ изследване на тежестта на пасажерите “, цели да събира данни за натоварването и разпределението на тежестта в самолетите.

„ Премерваме тежестта на всичко, което се качва в самолета – от карго товарите през храната и багажа “, споделя експертът по възстановяване на контрола на натоварването Аластейр Джеймс.

И въпреки всичко – тежестта на даден човек са персонални данни, които не всеки би желал да разкрие. С цел да резервира информацията, от самолетната компания възнамеряват да вършат изследването анонимно.

Пасажерите ще бъдат помолени да се качат на електронни кантари при чекирането си за полета. Информацията за тежестта ще бъде използвана за задачата на изследването, само че няма да се демонстрира на монитора на чиновниците.

Отделно ще се мери и ръчният багаж на пасажерите.

Не за първи път от Air NZ желаят да претеглят пасажерите си. Такава поръчка беше направена и през 2021 година, само че поради пандемията изследването беше отсрочено.

Сред хората, молени да премерят тежестта си, ще са пътуващите от Окланд до Ню Йорк. 17-часовият полет до летище JFK е един от най-дългите в света.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР