Авиокомпания разработи курс за преодоляване на страха от летене, т.нар.

...
Авиокомпания разработи курс за преодоляване на страха от летене, т.нар.
Коментари Харесай

Авиокомпания предложи обучение за страхуващите се да летят

Авиокомпания създаде курс за превъзмогване на страха от хвърчене, така наречен аерофобия.

Руският авиопревозвач " Россия " предлага на евентуалните си клиенти четиридневно образование, посредством което да преодолеят страданието си, оповестява FrequentFlyers.ru

Програмата е създадена взаимно с Асоциацията за когнитивно-поведенческа психотерапия. Цената на курса е 37 хиляди рубли или към 500 евро.

През първия ден с пациентите работят психолозите от асоциацията като проучват главните страхове, тревожни мисли и нездравословните привички на аерофоба - да е непрекъснато нащрек, да трансформира всяка смяна в сигнал за заплаха, да се мъчи да управлява обстановката или, противоположното - да се стреми да избегне полета непременно и всевъзможни причини.

Вторият ден от образованието е отдаден на срещи с настоящи водачи и представители на летищни служби, които ще дават отговор на всевъзможни въпроси, безпокоящи курсистите. Следва образование с тренажор, включващо прекарвания като турбуленция, стихия и други изключителни обстановки при полет.

Последният ден е отдаден на същинско пътешестване по въздуха сред Москва и Санкт Петербург - към 700 км, още веднъж в компанията на психолог.

Авторите на плана цитират интернационалните данни, съгласно които всеки пети гражданин на планетата се опасява да лети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР