Авиокомпаниите спряха да изпълняват полети, големи спортни събития бяха отменени,

...
Авиокомпаниите спряха да изпълняват полети, големи спортни събития бяха отменени,
Коментари Харесай

Когато кризата отмине

Авиокомпаниите стопираха да извършват полети, огромни спортни събития бяха анулирани, страните непрекъснато вкарват нови рестрикции, с цел да остане вирусът оттатък границите им. В тези времена на рецесия би трябвало да останем спокойни и оптимистични. За благополучие, част от работата на бизнесмените и бизнес водачите е точно да останат спокойни, даже в толкоз напрегнати условия.

Предприемайки самодейни дейности в този момент, можете да осигурите по-стабилна позиция за бизнеса си, когато рецесията отмине. Всъщност, Китай, където вирусът се появи за първи път, към този момент дава индикации за възобновяване на стопанската система си. Предлагаме ви 4 опорни точки, благодарение на които да си помогнете за оправянето с COVID-19.

Как въздейства обстановката на потребителите ви?

В взаимозависимост от промишлеността, в която работите, потребителите ви може да имат характерни проблеми поради ковид. Помислете стратегически върху това по какъв начин им се отразява пандемията и по какъв начин можете да помогнете.

Вашата работа като притежател на един бизнес е да установите по какъв начин да препозиционирате продуктите или услугите си, тъй че да продължите да бъдете потребни.

Поработете върху дълготрайните вложения

Особено в случай че се занимавате с В2В, коронавирусът може да е опция за по-дългосрочни вложения в бизнеса ви. Сега е моментът да преоцените интервенциите, процесите и проектите си.

В тази несигурна обстановка обезателно продължавайте да поддържате положителни връзки с клиентите си.

Пригответе се за спад

Естествена последица от пандемията е спадът в търсенето и продажбите. Бъдете подготвени за него – това няма да ви подмине, само че предварителното обмисляне по какъв начин да се възстановите ще ви е от изгода.

Помислете за нови канали за продажба

Дори и под цялостна карантина, хората ще не престават да желаят и да имат потребност да купуват. Например в случай че поради ковид посещаемостта на физическите ви обекти се намали, пробвайте да промотирате повече опцията за онлайн продажби измежду клиентите си. Много компании към този момент се преориентират, с цел да запазят постоянни приходите си и да продължат да обезпечават достъп на потребителите до предложенията си.

Вярвам, че фирмите може да създадат огромни старания през днешния ден, с цел да са добре позиционирани за по-голям триумф на следващия ден. Винаги ще има провокации и рецесии, които да засягат бизнеса ни. Това, което би трябвало да създадем, е да се приспособяваме и да приемем с отворени прегръдки опциите, даже от такива големи рецесии като ковид.

Грег Шварц за Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР