Авиокомпаниите отмениха полети във Финикс, а лекарите предупредиха хората да

...
Авиокомпаниите отмениха полети във Финикс, а лекарите предупредиха хората да
Коментари Харесай

Убийствена жега удари югозападните американски щати

Авиокомпаниите анулираха полети във Финикс, а лекарите предизвестиха хората да не излизат, в случай че не е неотложно, откакто убийствена жега засегна югозападните американски щати в първия ден на астрономическото лято, съобщи Асошиейтед прес.

Аризона е най-зле наранена от жегата, която не пожали също Невада и Калифорния. В меката на хазарта Лас Вегас температурите гонят 47 градуса по Целзий.

При доста високи температури за самолетите е мъчно за изхвърчат и Американ еърлайнс анулира близо 40 полета от Финикс. Дръжките на вратите на магазините са покрити, с цел да не изгарят клиентите ръцете си. Властите предизвестиха хората да внимават, когато влизат в колите си, да държат децата надалеч от оборудванията по детските площадки и да не разхождат домашните си любимци по асфалт и плочките на тротоарите, защото могат да изгорят лапите си.

АП напомня, че предходната година близо 130 души починаха от жегите във Финикс и Лас Вегас, а хиляди пациенти потърсиха здравна помощ, написа Българска телеграфна агенция.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР