Авиокомпаниите непрекъснато се подлагат на контрол, но извън специализираните доклади

...
Авиокомпаниите непрекъснато се подлагат на контрол, но извън специализираните доклади
Коментари Харесай

Кои са най-безопасните и най-точните авиокомпании

Авиокомпаниите непрестанно се подлагат на надзор, само че отвън профилираните отчети на регулаторите клиентите желаят да знаят коя е най-точната самолетна компания, коя най-охотно изплаща компенсации и коя, противоположното, се старае да не си признава грешките, къде по време на полет се оферират най-вече развлечения.

Кои са най-безопасните самолетни компании в света изследва уеб сайтът за оценка на сигурността на полетите AirlineRatings.com.

Анализаторите наблюдават работата на 405 самолетни компании в света и от 2013 година ги правят оценка по редица индикатори по седемстепенна канара, заяви " Форбс ".

" Всички авиолинии имат произшествия ежедневно. Голяма част от тях са свързани с производството на самолета или мотора, а не с оперативни проблеми на самия транспортьор. Така че само сумирането на броя на случаите е подвеждащо. Начинът, по който летателният екипаж се оправя с тях, отличава в действителност положителните ", разяснява шефът на анализаторския екип Джефри Томас, представен в прессъобщение. " Нашите топ 20 най-безопасни самолетни компании са отпред на нововъведенията в сигурността, експлоатационните достижения и стартирането на нови по-модерни самолети ", прибавя той.

Класацията се базира на одити от въздухоплавателни регулатори, браншови организации, данни за държавни инспекции, записи на произшествия и други съществени произшествия, доходност, начинания за сигурност, нонвовъведения и възрастта на флота.

Крайният резултат е:
1. Qantas
2. Air New Zealand
3. EVA Air
4. Etihad
5. Qatar Airways
6. Singapore Airlines
7. Emirates
8. Alaska Airlines
9. Cathay Pacific Airways
10. Virgin Australia
11. Hawaiian Airlines
12. Virgin Atlantic Airlines
13. TAP Portugal
14. SAS
15. Royal Jordanian
16. Swiss
17. Finnair
18. Lufthansa
19. Aer Lingus
20. KLM.

" Форбс " цитира и проучване на основаната в Лондон анализаторска компанияCirium, проследила кои са били най-точните самолетни компании на 2019 година Според класацията изненадващо отпред е " Аерофлот ", който е съумял да кацне тъкмо в точния момент в 87% от полетите си. На второ място е японската All Nippon Airways (ANA) с 0.4 процентни пункта по-назад, а трети е резултатът на Delta Air Lines, с 85.7% акуратност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР