Авиокомпании ще увеличават цените на билетите, заради поскъпването на течните

...
Авиокомпании ще увеличават цените на билетите, заради поскъпването на течните
Коментари Харесай

Цените на самолетните билети скачат заради войната в Украйна

Авиокомпании ще усилват цените на билетите, поради повишаването на течните изкопаеми горива (а оттова и на керосина). Това се случва вследствие на войната в Украйна, оповестява профилираното издание "Бурсие ", представено от Българска телеграфна агенция.
Очаква се нарастване на билетите да се случи след към 6 до 8 месеца, съобщи представителят на уеб страницата за сравняване цените на полетите "Лилиго " Гийом Ростан. По негови думи повишаването ще бъде от порядъка на 20-25 на 100.
"Ер Франс-Ка Ел Ем " (Air France-KLM) да вземем за пример увеличи цените си от 17 март за полетите на далечни дистанции. По линията Париж-Хавана повишаването е с 40 евро при настояща цена на билета от 619 евро отиване и връщане.
Авиокомпанията към този момент е купила 72 % от нужното гориво за първото тримесечие на 2022 година, а за второто - 63 %, споделя представителят на "Ер Франс-Ка Ел Ем ".
При все това не се чака незабавно да настъпи повишаване на самолетните билети, като това ще става по друго време при обособените самолетни компании. Някои от тях употребяват механизъм на "покритие " от опасности от флуктуации на цените на горивото. Тази техника, наречена "хеджинг " ( "hedging "), се състои в авансово закупуване на гориво на по-ниски от пазарните цени.
Някои самолетни компании са сключили застраховки с банки, които се ангажират да компенсират вероятно повишение на цените на горивото в избран интервал - най-често 6 до 9 месеца. Това изясни старши сътрудникът в консултантската компания "Ролан Берже " Дидие Брешемие, (Roland Berger), профилирана във въздушния превоз.
Тази система употребяват "Ер Франс-Ка Ел Ем ", "Луфтханза " (Lufthansa), "Изиджет " (easyJet) и "Райънеър " (Ryanair).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР