Авиогигантът Boeing обяви, че временно спира производството на пътническия самолет

...
Авиогигантът Boeing обяви, че временно спира производството на пътническия самолет
Коментари Харесай

Boeing временно прекратява производството на 737 MAX

Авиогигантът Boeing разгласи, че краткотрайно стопира производството на пътническия аероплан 737 MAX, оповестява БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Мярката се постанова, откакто най-продаваният модел на компанията беше спрян от приложимост поради две тежки произшествия, в които починаха над 340 души - в Индонезия и Етиопия.
Boeing разгласи, че прекъсването на производството на нови самолети ще им разреши да довършат към този момент стартирани и складирани други машини, а съкращения или краткотрайно заледяване на работни места няма да има.
Работниците, които вършат 737 MAX, ще бъдат пренасочени към други планове, като сега има към 400 самолета, които се нуждаят от дотъкмяване.
От компанията споделиха, че прекъсването на 737 MAX е минимум неприятния вид за деяние, като за него са съдействали редица фактори, измежду които отлагането на новото узаконяване на самолета за 2020 година.
Решението докара до спад на акциите на авиационния исполин с над 4%.
От март 2019 година Boeing продължаваше да създава по 42 такива самолета месечно и да поръчва елементи от доставчиците си като за произвеждане на 52 месечно, макар че доставките са замразени, до момента в който регулаторите не решат по кое време 737 MAX може да лети още веднъж.
Най-големият клиент за този модел самолети е американският транспортьор Southwest. Миналата седмица той реализира съглашение с Boeing за обезщетение, че не може да употребява десетките 737 MAX, които има. Southwest пресмята, че до момента е изгубила 830 милиона $ от прекъсването на модела от приложимост. Щетите, които Boeing понася до тук поради абсурда към 737 MAX се правят оценка на 9 милиарда $, само че рецесията продължава и сумата ще се усили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР