Авиобаза "Чайка" получи новото попълнение - вертолет AS 365N3 „Dauphin”.

...
Авиобаза "Чайка" получи новото попълнение - вертолет AS 365N3 „Dauphin”.
Коментари Харесай

Нов "звяр" в гаража на Военноморските сили на България СНИМКИ

Авиобаза "Чайка " получи новото попълнение - вертолет AS 365N3 „ Dauphin”. На формалната гала участва и министърът на защитата Красимир Каракачанов, оповестява chernomore.bg

Хеликоптерът е получен вследствие на контракта сред Airbus Helicopters (като правоприемник на Eurocopter) и МО на България за споразумяване на насрещните искове по контракта за доставка на вертолети AS532AL Cougar и AS565MB Panther.

Вертолетът е на 6 години, предходният оператор е била частна норвежка компания. Преминал е 2400-часов обзор в завода на Airbus Helicopters Romania в Брашов (Румъния) и дава отговор в оптималната степен на в този момент експлоатираните от българските Военноморски сили вертолети AS565MB „ Panther”.



„ Придобиването на въоръжение на новия хеликоптер е от значително значение за повишение на качествата на нашия флот и за увеличение на опциите на морската ни авиация “, акцентира министърът на защитата и уточни, че това дава съображение на българските военни моряци да имат убеденост при осъществяване както на главната задача по отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на България, по този начин и на съюзнически ни отговорности.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР