Авиационни екипажи на Южния военен окръг на Русия и кораби

...
Авиационни екипажи на Южния военен окръг на Русия и кораби
Коментари Харесай

ТАСС: Русия проведе учебни удари по кораби на условен противник в Черно море

Авиационни екипажи на Южния боен окръг на Русия и кораби на Черноморския флот (ЧФ) по време на учения са нанесли взаимен удар по корабите на конвенционален съперник в Черно море, оповестиха от пресслужбата на Черноморския флот в сряда, представени от ТАСС.

„ Екипажите на изтребителите Су-27СМ3 и Су-30М2 от смесеното авиационно формирование на Южния боен окръг, дислоцирани в Краснодарския край, извършиха образователни полети над Черно море. <...> Характеристика на този стадий от подготвителни полети е образованието на бойците от екипажите на съгласуваността на взаимните дейности при нанасяне на удари по надводни цели на съперника ", обясниха от Военноморски сили на РФ.

Уточнява се, че в ученията са взели участие към 10 самолетни екипажа и кораби от военноморската база на Черноморския флот в Новоросийск, в това число патрулния транспортен съд „ Василий Биков ", дребните противоподводни кораби „ Касимов " и „ Ейск ".

Съгласно известието на ЧФ, по време на образованието водачите на изтребители са отработили задания за отбиване на въздушна офанзива на съперника върху военноморската база. Освен това те са практикували комплициран пилотаж, тактичност за прехващане и офанзива на въздушни цели, противопоставяне на радиоелектронни средства на съперника.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР