Авиационната индустрия е сред най-засегнатите сектори на фона на глобалната

...
Авиационната индустрия е сред най-засегнатите сектори на фона на глобалната
Коментари Харесай

Може ли да се спазва социално дистанциране в самолетите?

Авиационната промишленост е измежду най-засегнатите браншове на фона на световната пандемия на новия ковид и тежките ограничавания, които бяха въведени в страните по света. Компаниите се пробват по всякакъв метод да върнат хората на борда на самолетите, като рекомендациите за съблюдаване на обществена дистанцираност във въздуха са най-голямата въпросителна пред сектора.

Въпреки многото оферти и сюжети, към момента е доста мъчно да се планува по какъв начин тъкмо ще наподобява авиацията след пандемията. Говори се за унищожаване на междинните седалки в всеобщите самолети, които разполагат с по 3 места едно до друго. Маските за лице сякаш ще бъдат наложителни на борда, като никой не може да допусна какъв брой тъкмо ще продължи това.
 Скоро полетите по един от най-натоварените самолетни направления в света ще костват едвам $12
Скоро полетите по един от най-натоварените самолетни направления в света ще костват едвам $12

От самолетната компания, която ги прави, настояват, че и при такива цени ще съумеят да покрият разноските си

Дизайнери обаче отпускат творчеството си и някои опитват с разнообразни хрумвания, които биха създали полетите по-привлекателни за загрижените и съзнателни пасажери, написа CNN.

В този микс от хрумвания и оферти влиза и концепцията на френския авиационен инженер Флориан Байот, наречена PlanBay.

Байот е на мнение, че това, което самолетните компании желаят, не е изцяло препроектиране на кабината или инсталирането, надлежно демонтирането на нови седалки, тъй като това би довело до огромни разноски. Според него е належащо елементарно устройство, което може да бъде инсталирано за минути и което в действителност да бъде дейно.

Неговата концепция PlanBay, която е най-вече ориентирана към икономичната класа, е за монтирането на защитни панели от плексиглас зад всеки ред седалки и на междинната седалка, вместо тя да бъде премахвана.
 Снимка 479049
Източник:

Напоследък виждаме сходни загради на всички места - в магазини, бензиностанции, банки и други. И до момента в който доста хора недоволстват от практическото физическо разделяне, този способ за предотвратяване наподобява работи.

С използването на концепцията на Байот пасажерите на двете крайни седалки в самолета ще бъдат разграничени. Те ще бъдат изолирани и от пасажерите зад и пред тях. Това може да отстрани най-малко отчасти терзанията на хората, макар че има място и за песимистичност.

Според някои сходна концепция е безсмислена, тъй като влизайки на вътрешното място до прозореца, хората се хващат за странични повърхности. Това терзание обаче може ненапълно да се разсее, в случай че на входа на самолета екипажът принуждава пасажерите да употребяват дезинфектант на ръцете си.

Други са на мнение, че самият кулоар сред редовете седалки е дребен и сходна бариера даже и да успее да защищити хората, седящи на прилежащи седалки, няма да отбрани пасажерите, седящи от двата края на коридора, където дистанцията е не повече от метър - извънредно незадоволително за отбрана.
 Снимка 479047
Източник:

Подобни панели биха могли да се употребяват във всички съсловия, като там, където дистанцията сред седалките е по-малко, разграничаването разумно би било по-лесно.

Според Байот самият развой на инсталиране е обикновен. В същото време комплектът от загради е елементарен за произвеждане и цената му ще бъде ниска. Друг плюс е, че когато здравната рецесия премине, комплектите ще могат да се отстранен елементарно и да пазят на склад от авиопревозвачите при положение, че светът още веднъж бъде покорен от тежка зараза.

" Идеята за преносим комплект има смисъл, когато потребността от санитарни ограничения е краткотрайна и/или лимитирана до географска зона ", споделя основателят на концепцията.
 Апокалипсис в този момент: Авиокомпании вършат пътническите самолети карго
Апокалипсис в този момент: Авиокомпании вършат пътническите самолети карго

Положението за самолетните компании в този момент е сравнимо с апокалипсис
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР