Avianca Holdings, втората по големина авиокомпания в Латинска Америка, обяви,

...
Avianca Holdings, втората по големина авиокомпания в Латинска Америка, обяви,
Коментари Харесай

Втората най-стара действаща авиокомпания в света обявява фалит

Avianca Holdings, втората по величина самолетна компания в Латинска Америка, разгласи, че подава заявление за банкрут на фона на несполучливите молби за финансова помощ от държавното управление на Колумбия.

Ако не успее да излезе от банкрут, основаната самолетната компания ще бъде един от първите огромни превозвачи в света, които афишират фалит вследствие на пандемията, която безусловно стопира пътуванията по света.

Avianca не е изпълнявала постоянен пътнически полет от края на март и множеството от 20 000 чиновници са останали без заплати в рецесията. " Avianca е изправена пред най-предизвикателната рецесия в нашата 100-годишна история ", сподели основният изпълнителен шеф на компанията Анко ван дер Верф.

Докато Avianca беше отслабена още преди експлоадирането на ковид, банкрутирането в този момент акцентира провокациите пред самолетните компании, които не могат да разчитат на държавна помощ или избавителни интервенции. Авиокомпанията към момента се надява помощ от държавното управление.

" Изобщо не е изненада ", съобщи Хуан Дейвид Бален, основен икономист в брокерската къща Casa de Bolsa в Богота. " Компанията беше мощно задлъжняла, макар обстоятелството, че се опита да преструктурира дълга си предходната година. "

Avianca, втората най-стара, настояща самолетна компания в света след KLM, имаше задължения от 7,3 милиарда $ през 2019 година Авиокомпанията подаде заявление за банкрут и съобщи, че ще продължи интервенциите си, до момента в който преструктурира задълженията си.

Компанията към този момент мина през един банкрут при започване на 2000-е години и бе избавена от петролния предприемач Ефромович. Но той също по този начин натоварва превозвача със забележителен дълг, откакто предходната година беше отхвърлен от самолетната компания при прелом на борда, управителен от United Airlines. Той към момента има мажоритарен дял в превозвача.

Ефромович съобщи, че не е склонен с решението да подаде банкрут и че не взе участие в вземането му.

Ръководството, което пое след свалянето на Ефромович, към този момент беше концентрирано върху реорганизацията за понижаване на разноските, преди рецесията през тази година.

Avianca няма избрана дата за обновяване на интервенциите, защото главните й дестинации - Колумбия, Ел Салвадор и Перу - стопираха въздушния трафик. Превозвачът продаде самолетни билети за края на май, само че се наложи да ги анулира, когато Колумбия удължи блокирането зради ковид.

Компанията разгласи, че ще спре своите интервенции в Перу, което съставлява 5% от приходите на самолетната компания и ще освободи стотици чиновници в идващите 10 дни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР