Август не е осигурен на 100% с газ. Не е

...
Август не е осигурен на 100% с газ. Не е
Коментари Харесай

Велев: Август не е осигурен с газ, няма и прогнозна цени

Август не е обезпечен на 100% с газ. Не е оповестена планирана цена, значи го няма, не е контрактуван. Октомври, ноември, декември въобще не са обезпечени отвън 1/3 от азерския газ. Това разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Според него АИКБ мъчно комуникира с Министерството на енергетиката, тъй като дали от неведение или преднамерено, то сервира погрешни данни. " Много предприятия ще спрат без газ, не могат да го заменят с нищо. Става дума за промишленостите, откъдето служи за суровина - стъкларската промишленост ще спре вечно. Където газът се употребява за съоръжение, а също и в металургията, не може да бъде сменен. Ситуацията може да докара до прекъсване на стопанската система ", предизвести той.

По думите му Азербайджан има недостиг на природен газ от 1,2 милиарда кубически метра. " Потребява и изнася с 1 милиарда повече в сравнение с добива, по тази причина внася, с цел да си извърши договорите. Затова сме скептични, че дълготрайно ще решим казуса си с тях.

Имаме контракт с най-големия снабдител на газ, а цените са с 30% по-ниски от тези на другите, само че контрактът не се извършва. Лъжа беше, че ще се оскъпи заплащането при превалутиране. Обясненията бяха несвързани и за наивници ", изясни Велев. И добави, че в действителност " Газпром " ще доставя газ на Европа още няколко години. И посочи, че не е добре КЕВР да стои дълго без ръководител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР