Август и септември беше периодът, в който авариите бяха безкрайно

...
Август и септември беше периодът, в който авариите бяха безкрайно
Коментари Харесай

Бившата кметица на Перник отрича, че не е въвела воден режим заради изборите

Август и септември беше интервалът, в който повредите бяха безпределно доста. Това съобщи някогашният кмет на Перник Вяра Церовска, когато беше запитана дали не е разгласен воден режим преди локалните избори преднамерено, поради политически претекстове.
Церовска призна, че било обсъждано дали да има воден режим, само че било решено, че спирането на водоподаването щяло да докара до още повече повреди. " Аз съм питала дали е трябвало да има режим ", сподели тя пред Българска национална телевизия. " Казаха, че не е уместно ", добави тя и изясни по какъв начин на годишна база имало 330 повреди повече.
Бившата кметица посочи, че предлагането за разискване на воден режим било пристигнало на 10 октомври. " Аз не съм била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК. От 5 април има ограничаваща заповед за прилагане на питейна вода от бент. Студена. Никой не може да планува какво ще се случи и какви са преваляванията. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той би трябвало да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато повредите са увеличени в пъти повече спрямо предходната година. Нямам информация дали бент. Студена е бил източван около ремонта ", добави още някогашният кмет на Перник.
" Направила съм прекалено много в Перник да има по-добро водоподаване и това си проличава във всички вложения, които са направени и в които съм взела участие ", акцентира Церовска. По думите ѝ, в нейния мандат е " направено планиране на този воден цикъл и това е първият миг, в който има контракт с Министерство на околната среда и водите за осъществяване на този воден цикъл ".
" Водопреносната мрежа в Перник е строена в средата на предишния век - можете да си визиите защо става въпрос. Сериозно въздействие оказа и земетресението през 2012 година ", изясни някогашният градоначалник.
По думите на Церовска, язовир " Студена " е изключителна държавна благосъстоятелност и се охранява доста особено, по тази причина какво се случва с водата би трябвало да бъде изяснено след една доста щателна инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР