Август е най-доброто време да включим в хранителния си режим

...
Август е най-доброто време да включим в хранителния си режим
Коментари Харесай

Август е! Ето как да подсилим организма си...

Август е най-хубавото време да включим в хранителния си режим пресни зеленчуци и плодове – източници на витамини, които укрепват организма, предава БГНЕС.

Специалисти от московската Държавна ревизия за качеството на селскостопанските артикули, първични материали и храни (MosGIK) поучават в последния месец на лятото да се употребяват пъпеши, дини и морски зърнастец (малки плодчета, употребявани в древността за лекуване на стомашни болести).

Чай от малинови листа оказва помощ при хипертония

„ За да напълните организма си с витамини, не пропускайте през август пресни череши, грозде и морски зърнастец. Изненадващо, в морският зърнастец се съдържат до 8% мазнини. В медицината маслото от морски зърнастец се употребява за лекуване на язви и други стомашно-чревни болести (стомашно-чревен тракт например)”, оповестиха от MosGIK.

„ И, несъмнено, пресните картофи, богати на нишесте и витамин С. 300 грама картофи могат да задоволят 70-75% от дневната потребност на индивида от витамин С”, означават от MosGIK.Особено подобаваща в горещото време е динята – плод с високо наличие на стоманени соли, идеално утоляващ жаждата. „ Пъпешът и динята могат да запълнят организма с липса на витамин С и каротин”, споделят специалистите.

Този магически способ в действителност лекува хипертония, непрекъснато нараснало кръвно налягане и болно сърце.

Сливите и ранните сортове ябълки обичайно зреят през август. Голямото количество захари в тях несъмнено няма да оставят безразлични феновете на гурме, а за тези, които поддържат здравословен метод на живот, е належащо да се означи високото наличие на витамини и потребни макронутриенти в състава на тези плодове и техните хранителни свойства.

Последният месец на лятото ще зарадва с доста здравословни зеленчуци. Доматите, сладките чушки и патладжаните са главните съставни елементи на августовското меню.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР