Август дойде, а с него настъпва и краят на филмовото

...
Август дойде, а с него настъпва и краят на филмовото
Коментари Харесай

Топ ролите на най-великия чернокож актьор в историята

Август пристигна, а с него настава и краят на филмовото лято. По това време от годината касовите сезонни шлагери са се поизчерпали и по киносалоните се промъкват смехотворни продукции като „ Мега звяр “ с Джейсън Стейтъм или пък контраблокбъстъри като драмата на Disney „ Кристофър Робин “.

Забраниха новия филм за Мечо Пух в Китай

Едничката ни вяра за качествено трагично прекарване в киното през август, комбинирано с избухлив екшън и същинска звездна харизма, е в ръцете на еднa американска икона.

Той е чернокожият артист с най-вече номинации за награди в историята на киното

и името му е синоним на сигурен финансов триумф оттатък океана.

Постиженията му са прекалено много, с цел да бъдат изредени, само че по този начин или другояче е пределно ясно за кого става дума. Дензъл Уошингтън ще ни приветства в киното от 17 август с патентованата си композиция от сексапил, опасност, самообладание и убеденост в основната роля на Робърт МакКол в „ Закрилникът 2 “.

Лентата ще бъде четвъртият взаимен план на Уошингтън и режисьора Антоан Фукуа, само че ще бъде едвам първото продължение в цялата именита кариера на артиста. Това ни дава превъзходен мотив да обърнем взор към богатия професионален път, извървян от Уошингтън дотук, с цел да си харесаме няколко кино лентата за гледане и вкъщи преди „ Закрилникът 2 “ да излезе на огромния екран.
 Дензъл Уошингтън Дензъл Уошингтън
Кариера като тази на Дензъл Уошингтън неизбежно има разнообразни етапи.

Актьорът е потвърдил уменията си в доста разнообразни жанрове, над които се е фокусирал в разнообразни интервали от своя професионален живот.

В първия стадий от кариерата на Уошингтън, който елементарно можем да обособим, той се отдава на първо място на екранното портретиране на чернокожи фигури от историята. Между 1987 и 1992 година артистът изиграва няколко сходни персонажа, които му разрешават да черпи ентусиазъм от действителността и да го придвижи в достоверна драма на екрана.

Както е добре известно, това са и функциите, които другите киноинституции най-често насърчават със златни статуетки. Затова и едва ли някой ще бъде изумен от обстоятелството, че точно в горепосочения петгодишен интервал Уошингтън е номиниран три пъти за премия „ Оскар “ и печели един път за поддържащата си роля в историческия епос „ Слава “ на режисьора Едуард Цуик.

Във „ Вик за независимост “ на Ричард Атенбъроу пък Уошингтън изиграва южноафриканския деятел Стив Бико, а през 1992 година влиза в ролята на Малкълм Х в едноименния филм на Спайк Лий за известния бранител на правата на чернокожите в Съединените щати.

След „ историческата “ си фаза, Уошингтън приема значително основни функции в трилъри,

които му носят повече комерсиален, в сравнение с критически триумф, само че не стопират да потвърждават какъв брой разнороден и мощен артист е той. В „ Аленият прилив “ от 1995 година на режисьора Тони Скот артистът си партнира с именития Джийн Хекман, а композиторът Ханс Цимер оставя в историята на филмовата музика един от най-хубавите си саундтраци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР