ъвеждането на мерките беше неизбежно. Това, на което се разчиташе

...
ъвеждането на мерките беше неизбежно. Това, на което се разчиташе
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Това, на което разчитахме, не се получи

ъвеждането на ограниченията беше неизбежно. Това, на което се разчиташе – повече дисциплинираност и отговорност, не се получи. През цялото време призовавахме да се придържаме към препоръките на специалистите. Нашите старания бяха ориентирани към ограниченията за подкрепяне на потърпевшите – затварянето на бизнесите поради рестриктивните мерки.

Това разяснява в предаването Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти ", Вътрешна македонска революционна организация.

"Нивата на смъртността са функционалност на заболеваемостта отпреди две или три седмици. Имаме доста по-голям проблем с равнищата на смъртността, защото по принцип сме една от най-умиращите народи в света, което е обвързвано с възрастовата конструкция на популацията и ред други проблеми, които не са зародили в този момент ", уточни още гостът на малкия екран.

"Това не е нещо обикновено. Това е проблем, който не е обвързван с ковид. Този проблем е по принцип. Ако не променим демографската си политика и метода към тези проблеми е ясно, че те ще останат за всяка зараза " , уточни той.

По думите му в границите на този мандат са направени голям брой старания в тази посока, преди всичко за повишение на приходите.

"Трябва да приберем младото си население в страната ", съобщи Веселинов.

"Не желая да подценявам COVID-19. Напротив. Това е един извънредно сериозен проблем. Но този стрес за системата и за популацията при нас има още по-негативен резултат, в сравнение с в Западна Европа, защото популацията е по-болно и по-възрастно ", уточни съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти ", Вътрешна македонска революционна организация.

Още от полемиката вижте във видеото.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР