Авдеевка, градът в източна Украйна, където се разгръщат едни от

...
Авдеевка, градът в източна Украйна, където се разгръщат едни от
Коментари Харесай

The Times: Руснаците са близо до превземането на Авдеевка

Авдеевка, градът в източна Украйна, където се разпростират едни от най-мащабните борби по време на спора, се намира на ръба на неизбежното попадане под контрола на съветските сили. Една от основните аргументи за това е неналичието на муниции, оповестява The Times.
Докладът от някогашния сътрудник на вестника в Киев акцентира, че украинските войски, които пазят фронтовата зона, са " лишени от екипировка " и се борят да отхвърлен напредващите противников сили.
Недостигът на снаряди принуждава бойци като сержант Тарас, прочут като " Физрук ", 31-годишен миночистач, да вземат животоопасни решения. Войските са " обсадени и разполагат с лимитирани ресурси от боеприпаси ", показва The Times. Путин подреди на войските си да завладяват града преди края на календарната година. " През лятото имахме 10 пъти повече муниции, като те бяха и по-качествени ", разяснява украинският боец. " Американските патрони бяха доставяни в огромни партиди със сходно тегло, което улесняваше насочването на огъня. Сега получаваме снаряди от целия свят с друго качество и в по-малък брой. Миналата седмица ни доставиха партида, която беше цялостна със сачми ", споделя сержант Тарас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР