Аварийните екипи на ЕРП-та от Варна и Пловдив възстановиха прекъснатото

...
Аварийните екипи на ЕРП-та от Варна и Пловдив възстановиха прекъснатото
Коментари Харесай

Аварийните екипи на ЕРП-та от Варна и Пловдив продължават с възстановяване на електрозахранването в редица селища


Аварийните екипи на ЕРП-та от Варна и Пловдив възвърнаха прекъснатото електрозахранване в редица обитаеми места, потърпевши от ураганния вятър на 18 януари, оповестиха от сдруженията.

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраниха голям брой повреди по електроразпределителната мрежа и възвърнаха електрозахранването на 173 обитаеми места в Североизточна България. Мокрият сняг, дъждовете и мощният вятър, чийто пориви тук-там доближиха 86 км/час, скъсаха проводници и повредиха изолатори. Екипите не престават да отстраняват повреди по оборудванията. На места работата им е затруднена от паднали дървета и закъсали коли, които забавят достигането до авариралите уреди.

Към 15:00 ч. най-сложна продължава да бъде обстановката в областите Добрич и Габрово, където без ток са надлежно 52 и 15 обитаеми места. Метеорологичната конюнктура в Североизточна България остава променлива с наклонност към намаляване напразно. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи не престават да работят за възобновяване на електрозахранването на всички обитаеми места, оповестиха от сдружението.

Тежка е ситуацията и на територията, обслужвана от EVN.

Голяма част от селата, останали през днешния ден без електрозахранване заради ураганния вятър и падали дървета, са с възобновено доставяне. Обстановката продължава да е усложнена в региона на община Баните, където са открити и 4 счупени от бурята стълба, и част от община Смолян. Усложнена е ситуацията също и за някои села в региона на Клисура.

Продължава работата на диспечерските центрове и спешните екипи до възобновяване на електрозахранването за всички наранени селища, прецизираха в късните следобедни часове от сдружението.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР