Аварийните екипи край Генуа не са спирали работа вече 24

...
Аварийните екипи край Генуа не са спирали работа вече 24
Коментари Харесай

Кошмарът Генуа през нощта - видео

Аварийните екипи край Генуа не са спирали работа към този момент 24 часа с вярата, че ще съумеят да намерят оживели.

39 души, измежду които 3 деца, починаха при сриването на мост на автомагистрала край града.

Очаква се броят на жертвите да продължи да пораства.

Пожарникарите работиха цяла нощ, с цел да търсят хора.

Свидетели описват, че под руините от моста се чували крясъци за помощ. Дори без изясненост дали това е правдиво, близо 300 пожарникари работиха и след залез слънце под светлината на огромни прожектори.

Срути се автомагистрала в Италия, доста жертви и ранени

Италианските управляващи оповестиха, че операторът на моста „ Моранди”, който се срина във вторник, ще бъде санкциониран и желаеха да заплати реконструкцията на оборудването.

Италианското държавно управление съобщи в сряда, че желае да анулира контракта, даден на компанията, която ръководи автомагистралите на страната и да й наложи голяма санкция след сриването на моста край Генуа.

"Първото нещо, което би трябвало да се случи, е, че ръководителите на Autostrade per l'Italia би трябвало да изоставен. И при съществуването на нарушавания (на договор), разгласявам, че сме почнали процеса за вероятно отдръпване на контракта им и санкция от 150 милиона евро ", сподели министърът на превоза Данило Тонинели във Facebook.

24 часа след рухването на моста не е ясно какъв брой са изчезналите. Според някои четирима, съгласно други - повече от 10. Медиите в Италия тиражират историята на някогашния юношески национал по футбол Давиде Капело, който минавал по моста сега на сриването. Въпреки 50-метровия полет той е незасегнат. Малцина обаче са извадили този шанс.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТРАГЕДИЯТА В ГАЛЕРИЯТА

„ От това, което ми обясниха, броят на жертвите ще се усили. Това е невероятна покруса. Още повече, че не е резултат от случай или детонация. Основната версия е структурна повреда”, съобщи министър председателят Джузепе Конте. „ Ясно е, че оборудването, както доста други в Италия, е остаряло. Но на моста е осъществявана поддръжка. Ще създадем нужните изследвания, дружно с прокуратурата, за разберем какво е довело до сриването и да не позволим сходни нещастия да се повтарят”.

Проверката, за която приказва министър председателят, стартира още през днешния ден. Транспортното министерство разпореди ревизия на всички по-стари мостове и тунели. Повечето медии и експерти сочат несъвършената структура на моста като съществена причина за нещастието. Това приказват и хората в града

През 60-те години мостът „ Моранди” е даван като образец за инженерно достижение в Европа. С годините обаче се появяват подозрения, че структурата не е изчислена вярно и не може да носи личното си тегло. Сега се напомнят и изявленията на инженери от 2016 година, в които се споделя, че цялото оборудване би трябвало да бъде сменено.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР