Аварията в Центъра по хемодиализа във Видин е непредвидима, според

...
Аварията в Центъра по хемодиализа във Видин е непредвидима, според
Коментари Харесай

Приключи проверката на аварията в Центъра по хемодиализа във Видин

Аварията в Центъра по хемодиализа във Видин е непредвидима, съгласно осъществената инспекция и разбор на случая от специалисти. Това заяви на конференция в постройката на МБАЛ "Св. Петка " лекар Цветан Василев, изп. шеф на здравното заведение.

Експертите са безапелационни, че повредата е породена след хидравличен удар, породен от външна интервенция /неочаквано прекъсване и стартиране на водата, която зарежда сградата/.

Според Василев подобен случай не е регистриран в страната, макар че компанията поддържа още 70 такива апарати. Затова и подмяната на повредената част е лишила време, защото не е налична на склад и е доставена от Германия, посочи Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

Националният съветник по хемодиализа професор Евгений Възелов е направил през вчерашния ден разбор и инспекция на положението на видинското поделение по хемодиализа. Според него с сходна инсталация се работи и в Александровска болница. Проблемът в Центъра по хемодиализа във Видин е решен, водоочистващата система работи по-добре, в сравнение с е работила преди, сменени са всички филтри и мембрани.

Преди 10 дни апаратурата за хемодиализа на видинската болница беше повредена. Заради повредата 10-те апарата за диализа са спрели работа през нощната промяна, а болните бяха превозени до Монтана, до момента в който бъде възобновена работата в отделениет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР