Аварията на газопровода при Кулата уплаши хората в района на

...
Аварията на газопровода при Кулата уплаши хората в района на
Коментари Харесай

Стареене на материала е най- вероятната причина за авариято на газопровода при Кулата

Аварията на газопровода при Кулата уплаши хората в региона на случая. Те описват за мощен гръм, наподобяващ на земетресение.

Споделят, че прозорците са почнали да треперят, а трусът се е усетил много мощно. Сигнал за случая подава кмета на обитаемото място, откакто аграрни производител сигнализира, че има проблем с газопровода. На място вижда разцепена тръба. При случая няма потърпевши, единствено материални вреди.

Засегнати са 200 м от тръба на „ Булгартрансгаз “, по която се доставя синьо гориво за южната ни съседка. Директорът на компанията реализатор Владимир Малинов разгласи, че се изследват няколко разновидността за повредата.

„ Считаме, че най-възможният вид е стареене на материала. Тъй като газопроводът е построен в интервала 1990-1991 година, което значи, че е на почти 30 година В нашата ремонтна стратегия този сектор не е очакван за ремонт, защото, според техническите условия е належащо на всеки 10 година да се прави техническа ревизия. В този сектор през 2014 година е осъществявана такава “, добави Малинов.

По думите му сега тече социална поръчка за избор на реализатор за осъществяване на обзор на интегритета на газопровода, като се надява тя да завърши до края на годината. Очаква се газопроводът да възвърне доставките на газ към Гърция в най-кратки периоди.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР