Аварията е доста сериозна - на единия от двата главни

...
Аварията е доста сериозна - на единия от двата главни
Коментари Харесай

Метър и половина делят Перник от ново бедствие

Аварията е много сериозна - на единия от двата основни водопровода. Колегите работят от през вчерашния ден по нея, само че не са съумели да я отстранят и през днешния ден не престават. Засегната е и централната част на града. С това прекъсване на водата, което много утежнява мрежата, повредите са се нараснали много. Това съобщи новият шеф на ВиК-Перник Борислав Иванов във връзка последните неприятни вести от Перник.

„ Реално потреблението по време на режим на водата е по-голямо, тъй като хората са презапасяват, само че не мисля, че са ощетени.

Някъде към метър и половина остава до мъртвия размер на язовир „ Студена “. Това се чака да се случи до 10-15 дни “, сподели още той в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Водата, която се подава от пречиствателната станция е с положителни параметри, само че от старите тръби попадат някакви частици. Съветвам хората да оставят първоначално водата да се изтича. В момента водата към промишлена зона е спряна “, добави Иванов.

„ Водата на язовир „ Белмекен “ ще идва пречистена от София. Изтичането по трасето на цялата мрежа има нерегламентирано, то е включено към загубите, както и кражбите. Добре, че се случи това в Перник, с цел да стане ясно какъв брой е значима водата “, изясни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР