Авария в канализационната мрежа е засегнала южния вход на метростанция

...
Авария в канализационната мрежа е засегнала южния вход на метростанция
Коментари Харесай

"Катя" наводни метрото, ето какво се случва

Авария в канализационната мрежа е засегнала южния вход на метростанция „ Витоша„. Това стана ясно от думите на изпълнителния шеф на „ Метрополитен " ЕАД инж. Стоян Братоев, предава " Стандарт нюз ".
Над метростанция „ Витоша„ горе, по булеварда, при бурята е пристигнала доста вода. Има канализация, която обаче до станцията е с диаметър ⌀1000, само че надолу е ⌀400. При проливния дъжд водата е преляла от канализацията на към 20-30 метра над метростанцията и е засегнала малко от южния ѝ вход. Преляла е водата от шахтата и е влезнала е сред асфалта и основата, изясни инж. Братоев. Той добави, че е планувано по ул. " Филип Кутев " канализацията също да е с ⌀1000, само че все още това не е изпълнено.

По думите му повредата не е засегнала придвижването на влакове в региона на местростанцията, нито перона, където се намират пасажерите. Екипи на „ Софийска вода " и „ Метрополитен " работят по премахване ѝ.

Инж. Братоев добави, че следва замяна на асфалтовата настилка в региона на метростанцията, защото водата е влезнала под асфалта и го е надигнала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР