Авария в Арсенал прати шестима работници в болница, един от

...
Авария в Арсенал прати шестима работници в болница, един от
Коментари Харесай

Шестима ранени при авария в Арсенал, един от тях тежко

Авария в " Арсенал " прати шестима служащи в болница, един от тях е съществено потърпевш, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.

Инцидентът стана тази заран, няколко минути преди 9 часа в завод 120 на цех 3 в „ Арсенал “. Мястото е известено като " барутната фабрика ".

Шестима души са потърпевши. Всичките мъже и са откарани са в Спешния център на Казанлък. Единият от потърпевшите е в по-тежко положение, само че без заплаха за живота. Останалите мъже са с разнообразни повърхностни пострадвания.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. От управлението на оръжейницата обявиха, че потърпевшите са: Димитър Д., Михаил Б., Десислав И. Георги Г. и Румен П. Митко С. Най-тежко е потърпевш 23-годишният Димитър Д.

Причините за локалното запалване се обясняват. Няма заплаха за разгръщане на повредата.

Подробности за случая и за положението на потърпевшите дадоха комисар Георги Хаджиев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Стара Загора и Дичо Атанасов, областен прокурор.

В завод 120 на цех 3 се създава барут, само че занапред следва да разберем детайлности, сподели окръжният прокурор Атанасов. Започва следствие на случая.

Това не е първият случай в оръжейницата в Казанлък. За жал през годините такива се случват постоянно и то с драматичен край.

БГНЕС напомня, че в средата на март месец тази година 27-годишен чиновник на „ Арсенал ” почина, а различен с 10 годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на завод 130 на цех 3. Няколко дни след случая потърпевшият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при гърмеж на пресоваща машина още веднъж в цех 3 на „ Арсенал ” април 2016 година Тогава измежду жертвите бе и технически-директор на завода. В края на май също 2016 година почина 52-годишен служащ след гърмеж в обект на цех 4 на " Арсенал " АД, който е ситуиран в Мъглиж.

В края на февруари 2014 година при гърмеж почина 63-годишен служащ.

На 11 и 12 септември 2012 година имаше серия от гърмежи в оръжейницата.

На 21 юни 2011 година при различен случай пострада тежко една жена, която умря по-късно от раните си в казанлъшката болница.

„ Арсенал ” АД – Казанлък е в листата на стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР