Авария остави без ток половин София. Повредата е възникнала в

...
Авария остави без ток половин София. Повредата е възникнала в
Коментари Харесай

Авария остави без ток половин София

Авария остави без ток половин София. Повредата е зародила в оборудване " Орион " в " Захарна фабрика ". Това е довело до отпадане на подстанции " Средец ", " Витоша " и " Боримечка ".

 

Без ток са регионите " Илинден ", " Сердика ", Триадица ", " Красна поляна ", " Възраждане ", " Оборище ", " Средец ", " Красно село ".

 

От ЧЕЗ оповестиха, че техния екипи работят за оптимално бързо възобновяване на подаването на електричество, оповестиха от компанията.

 

Аварията засегна и придвижването на тролейбуси и трамвай в централния регион на София. Спрени от придвижване бяха колите по бул. " Сливница " и бул. " Цар Борис III ". Към 12 часа отчасти бе възобновено електрозахранването на трамваите по бул. " Цар Борис III ", където към този момент се движат линии 4 и 5.

 

Тролеите от градския превоз не престават да са спрени по бул. " Сливница ", бул. " Прага ", бул. " Патриарх Евтимий ", Петте кюшета и трамваите по бул. " Христо Ботев ".

 

Движението по кръстовищата в центъра на града се контролира от служители на реда поради нефункциониращите светофари.

 

Проблем имаше и в Телефонния център на ЧЕЗ. Към 12:30 часа той е бил напълно отхвърлен. Поради високия брой позвънявания към момента свързването с оператoр е затруднено.

 

Екипи работят по изясняване на аргументите за възникването на повредата. Извършват се спешни превключвания и се работи за възобновяване на електрозахранването на засегнатите региони. Информация се дава от ЧЕЗ и Столична община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР