Аварирали коли, камиони изавъртялсе на шосето тир заради обилния снеговалеж

...
Аварирали коли, камиони изавъртялсе на шосето тир заради обилния снеговалеж
Коментари Харесай

Снегът блокира десетки коли и камиони в „Предела“, тир се завъртя на шосето

Аварирали коли, камиони изавъртялсе на шосето тир поради изобилния снеговалеж блокираха придвижването през прохода " Предел ". Това оповестяват локалните медии и консуматори в обществените мрежи, които споделят, че пътят е извънредно хлъзгав и мъчнопроходим даже и за снегорините.



ОтОбластното пътно ръководство в Благоевград прецизираха, че път II-84 през Юндола, както и път II-19 през прохода са краткотрайно лимитирани за моторни транспортни средства над 12 тона. Оттам допълниха, че двата пътя се почистват.Движението в прохода в посока Банско е отворено.

Преди обед, при прекосяване през прохода " Предел ", тежкотоварен автомобил се е завъртял, казахаи от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград. Движението не е спряно, на място има снегорини, които разчистват пътя, показаха от полицията.

По информация на " Нова телевизия " униформениса пробвали да спрат лидера да навлезе в прохода, като са го предизвестили за затруднените пътни условия. Той ги е подминал и е траял напред.

До момента няма данни за жертви или ранени пасажери и водачи в прохода " Предела ".

На фрагменти, оповестени в Meteo Balkans се вижда, че придвижването в едната посока е изцяло блокирано, даже хора се разхождат свободно по пътя.

Местните медии предават, че в обитаемоте места към прохода към този момент има забележителна снежна завивка.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, чее основана нужната организация по отношение на предстоящото усложняване на зимната конюнктура и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата.

Предприети са ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на ГДПБЗН, ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли, допълват от Министерство на вътрешните работи.

От Националния действен център на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " припомнят, че съгласно постъпилата информация за метеорологичната конюнктура в страната, за 15 декември е разгласен " оранжев код " за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където предстоящите количества превалявания ще са над 20 л/м2.

За останалата част от страната е разгласен " жълт код ". Очаква се дъждът да минава в сняг, образувайки нова снежна завивка с условия за виелици и навявания по планинските проходи. През идващите 24 часа вследствие на преваляванията ще има доста повишение на речните равнища в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

Предвид динамична метеорологична прогноза, ГДПБЗН към този момент е изпратила информация до регионалните шефове с оглед предприемане на спомагателни ограничения, според пълномощията им по член 64 от Закона за отбрана при бедствия.

Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки, означават още от Министерство на вътрешните работи.

Малко след среднощ през днешния ден на основния път Е-79 сред Благоевград и Симитли товарен автомобил, ръководен от 62-годишен мъж, е самокатастрофирал, откакто се е блъснал в бетонови разделители и еластична ограда и излизайки от пътното платно се е обърнал на лявата си страна, съобщихаот Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград.

Оттам допълват, че лидерът на автомобила е потърпевш с фрактура на крайници и е настанен за лекуване в болничното заведение в Благоевград.

Във връзка с този случай от Областното пътно ръководство показаха, че обърнатият тежкотоварни автомобил не пречи на придвижването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР